Warehouse residence in Japan

17/08/2011

image

This house called the Warehouse is located in the suburbs of Hiroshima, Japan. It has been designed by Shinichi Ogawa and associates. The Warehouse has a neat shape with an inner court providing an absolute privacy. The layout of the interior has a linear orientation creating a single room space with no limits. Rooms that needs an access to the water, as a kitchen or a bathroom, are stepped down from the living-room.

The placement of the furniture is functional, these free-standing wooden pieces with embedded toilets or closets should divide different spaces instead of a wall. The interior is separated from the enclosed court by a large sliding door that connects the outside with the interior and allows communication and interaction between these two areas. The dominant colour is white symbolising peace, harmony and light. White colour is complemented by black coloured elements or natural colour as decoration stones or flowers.

via design-milk.com

Advertisements
%d bloggers like this: