Home > Eco Architecture > Atrium House by Fran Silvestre Arquitectos in Valencia, Spain

Atrium House by Fran Silvestre Arquitectos in Valencia, Spain

10/09/2010
 

Fran Silvestre Arquitectos designed an eco House in a urban area of Valencia, Spain, where the key aim was to maximize the feeling of spaciousness.

To perform that two strategies were used. The principal was to release the largest possible in the middle of the house allowing individuals to enjoy a private space with a height and volume incalculable. The concept enhances the perimeter of contact with the outside housing, where land and housing understood as a continuum. On the other hand the existing slope to the ravine has been used to illuminate the basement, which enables individuals to host the program.  

 
The building is developed along the southern and western boundaries of the parcel, which together with the elements of urbanization of the site, form a kind of atrium, whose diagonal flight to a distant vision of the Sierra Calderona.

 

 

  

 

Access is accompanied by the south facade to find the point of intersection. At this point of view inside the distributor is located next to the stairs and the kitchen form the backbone of the operation of housing. The southern zone where the rooms are available during the day, dematerialized their presence due to the overhead light. In the west the rooms fall to a portion of parcel with a more domestic scale, while the master bedroom overlooking the lift light reflected on water.

 

 

  

Via ArchDaily 

 

Photographs have been taken by Fernando Alda

 

Advertisements
%d bloggers like this: